Actie banner

Dit kun je woensdag verwachten op het iPhone 7-event

Deel dit artikel

,

Woensdag 7 september om 19:00 uur is het eindelijk zover, dan wordt de langverwachte iPhone 7 aangekondigd. Naar verwachting worden er ook nog een aantal andere aankondigingen gedaan. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

1. iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Het staat vrijwel vast dat Apple aankomende woensdagavond de iPhone 7 en 7 Plus onthuld. Veel Apple-fans wachten al maanden op de toestellen, die helaas wel wat minder vernieuwend zijn dan voorgaande modellen. Zo zal het design maar weinig verschillen van de iPhone 6S, en lijkt de iPhone 7 vooral een stukje dunner te worden, wat er waarschijnlijk voor zorgt dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt. Niet heel handig, aangezien je hierdoor een adapter moet gebruiken om je headset met de telefoon te kunnen verbinden.

Een belangrijke verbetering is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus waarschijnlijk standaard met meer opslag geleverd worden. In plaats van 16GB is er 32GB ruimte beschikbaar, waardoor gebruikers meer apps en media op de iPhone kwijt kunnen.

Ook de iPhone 7 Plus verschilt waarschijnlijk niet veel van zijn voorganger. Wel lijkt de camera een flinke upgrade te krijgen. Aan de achterkant zijn mogelijk twee cameralenzen aanwezig, waarmee de iPhone mooiere foto’s maakt en een beter scherpediepte-effect kan creëren. De 7 Plus heeft ook meer werkgeheugen dan de normale iPhone 7, waarmee het toestel een stukje vlotter is.

2. Apple Watch 2
De Apple Watch werd vorig jaar met veel bombarie aangekondigd, maar intussen gaat het veel minder goed met de smartwatch. De verkoopcijfers van het slimme horloge zijn flink gedaald en het lijkt dan ook aannemelijk dat Apple zijn smartwatch woensdag weer even in de spotlights zet.

De Apple Watch 2, zoals de nieuwe versie van het apparaatje zou heten, brengt naar verluidt twee belangrijke verbeteringen met zich mee. Allereerst wordt de accuduur verbeterd en daarnaast krijgt de smartwatch een ingebouwde gps-chip. Door laatstgenoemde heeft de Apple Watch geen iPhone meer nodig om je locatie te bepalen, wat het bijvoorbeeld makkelijker maakt om je hardlooprondjes bij te houden.

3. iOS 10 en andere releases
Woensdagavond wordt waarschijnlijk ook iOS 10 officieel uitgebracht. De nieuwe iOS-versie staat standaard op de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus, maar wordt dan ook voor iedereen beschikbaar. De afgelopen maanden werd iOS 10 al uitvoerig door Apple getest, waardoor ontwikkelaars en testgebruikers het besturingssysteem al konden testen.

iOS 10 staat in het teken van een aantal belangrijke vernieuwingen. Zo krijgt Siri een veel grotere rol, omdat de spraakassistent wordt opengesteld voor ontwikkelaars. Hierdoor kun je Siri niet alleen in de apps van Apple gebruiken, maar ook in die van andere partijen. Daarnaast krijgt iMessage een enorme update, waarmee het voor gebruikers aantrekkelijker moet worden om de berichten-app te gebruiken. Een handige vernieuwing van iOS 10 is ‘Raise to Wake’. Door deze functie kun je notificaties en ontvangen berichten bekijken zonder dat je het scherm van je iPhone hoeft aan te raken.

Tot slot brengt Apple waarschijnlijk het nieuwe macOS, het besturingssysteem voor de Mac(Book), uit en kunnen gebruikers aan de slag met watchOS 3 (voor de Apple Watch) en tvOS (Apple TV).

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden