Dit kun je verwachten van de nieuwe iPhones

Deel dit artikel

,

De aankondiging van de nieuwe iPhones staat voor de deur en de afgelopen maanden is al veel gelekt. Zo weten we al aardig welke vernieuwingen we kunnen verwachten. We bespreken de vijf belangrijkste.

1. iPhone 8, 7S en 7S Plus
Het is je vast niet ontgaan: Apple onthult dit jaar niet twee, maar drie iPhones. Het gaat allereerst om de iPhone 7S en iPhone 7S Plus, de verbeterde versies van de populaire iPhone 7 en 7 Plus. Net als eerdere S-modellen ziet de 7S (Plus) er ongeveer hetzelfde uit als zijn voorganger, maar worden er wel nieuwe features toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan draadloos opladen, snelladen, een betere chip en een beter scherm.

Er zal echter veel meer aandacht uit gaan naar de iPhone 8. Dit moet de meest indrukwekkende iPhone tot nu toe worden. Het toestel krijgt onder meer een voorkantvullend oled-scherm (waarover later meer). De telefoon is waarschijnlijk ook een stukje duurder dan de 7S; er wordt gesproken over een adviesprijs van 999 dollar.

2. Een vrijwel randloos scherm
Als gezegd wordt de iPhone 8 voorzien van een nagenoeg randloos scherm: er zijn vrijwel geen randen aanwezig aan de boven- en zijkant van het scherm. Hiermee volgt Apple de trend die door de Samsung Galaxy S8 werd gezet, en we nu bij steeds meer vlaggenschepen zien.

Dit jaar zou ook het jaar zijn dat Apple de overstap maakt naar led. Deze schermtechniek is energiezuiniger en toont betere zwarttinten dan de lcd-displays die de iPhone eerder gebruikte.

3. Gezichtsherkenning
Het voorkantvullende scherm heeft één nadeel: er is op de voorkant geen plek meer voor de Touch ID-vingerafdrukscanner. In plaats van deze op de achterkant te plaatsen, kiest Apple waarschijnlijk voor gezichtsherkenning. Dit klinkt misschien omslachtig, maar de functie zou goed moeten werken in het donker en als je de telefoon op tafel hebt liggen. 'Face ID' zou ook sneller, accurater en veiliger zijn dan een vingerafdrukscanner.

4. Draadloos opladen
Ook nieuw: draadloos opladen. De iPhone 7S, 7S Plus en 8 zouden de eerste iPhones zijn die zonder kabeltje opgeladen kunnen worden. In plaats daarvan leg je de smartphone op een dock om 'm op te laden. Dit duurt waarschijnlijk langer dan met een kabeltje, maar is wel een stukje handiger.

Echt vernieuwend is draadloos opladen overigens niet, want Android-toestellen kunnen dit al veel langer. Daarnaast wordt er gesproken over een snellaadoptie voor de lightning-poort. Ook dit is niet echt nieuw: concurrerende telefoons hebben al veel langer ondersteuning voor snelladen.

5. Onthulling op 12 september
Hoewel Apple nog geen uitnodigingen voor een nieuw event heeft verstuurd, staat vrijwel vast dat dit dinsdag 12 september wordt. Op die dag krijgen we waarschijnlijk ook een nieuwe Apple Watch, Apple TV en meer over de HomePod te zien.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden