Banner fotowedstrijd scheurkalender

Dit is aangekondigd tijdens het Apple-event

Deel dit artikel

,

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen, is gisteravond de iPhone 7 aangekondigd. De toestellen zijn voorzien van diverse vernieuwingen, maar er werd nog meer uit de doeken gedaan. Dit zijn de belangrijkste aankondigingen op een rijtje.

1. iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Met veel bombarie werden gisteren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd, de twee toptoestellen voor het aankomende jaar. De telefoons zijn flink verbeterd, maar wanneer je het Apple-nieuws de afgelopen maanden een beetje hebt gevolgd, dan heb je gisteravond weinig nieuws gezien. Zo wisten we dat de iPhone 7 hetzelfde design heeft als de iPhone 6S, een betere camera bezit en over een waterdichte behuizing beschikt.

Ook gaat de accuduur vooruit, waardoor de iPhone 7 volgens Apple op een volle lading twee uur langer mee gaat. Ook belangrijk is dat de koptelefoonaansluiting is verdwenen en oordopjes hierdoor voortaan via de Lightning-poort aangesloten moeten worden. Apple levert wel een adaptertje mee voor als je normale koptelefoons op de iPhone 7 wil aansluiten.

Nederland zit bij de eerste groep landen waar de nieuwe iPhones worden uitgebracht. Vanaf morgenochtend kun je de iPhone 7 bestellen, op vrijdag 16 september vindt de officiële release plaats. De iPhone 7 kost 769 euro voor het 32GB-model, terwijl je voor de iPhone 7 Plus minimaal 909 euro betaalt. Het is overigens de eerste keer dat een nieuwe iPhone zo snel in ons land verkrijgbaar is.

2. AirPods
Het bedrijf uit Cupertino brengt ook de AirPods uit, een setje oortjes waarmee je draadloos verbinding maakt met de iPhone 7. De oortjes werken via een speciale chip en deze registreert wanneer je de AirPods in je oren stopt. Pas dan begint het geluid met afspelen.

Voor de AirPods moet je echter diep in de buidel tasten: de oortjes kosten los namelijk 179 euro(!).

3. Apple Watch Series 2
De verwachting was dat Apple met een geheel nieuwe Apple Watch zou komen, maar in plaats daarvan werd de Apple Watch Series 2 aangekondigd. Dit is meer een verbeterde versie van de originele Apple Watch (die nu Series 1 heet) en ziet er dan ook exact hetzelfde uit. Wel is de Series 2 door een nieuwe chip twee keer zo krachtig, en bovendien is de smartwatch volledig waterdicht. Ook nieuw is de gps-chip, waardoor de Watch zelfstandig de weg kan vinden en hierdoor bijvoorbeeld nauwkeurig je hardlooproutes kan bijhouden.

Ook de Apple Watch Series 2 is vanaf morgen te reserveren. Op 16 september ligt het slimme horloge in de Nederlandse winkels met een vanafprijs van 439 euro.

4. iOS 10 volgende week te downloaden
Ander groot nieuws is het feit dat iOS 10 vanaf aanstaande dinsdag (13 september) voor iedereen te downloaden is. Gebruikers met een recent iOS-apparaat kunnen de update downloaden, al draait iOS 10 ook standaard op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. iOS 10 geeft spraakassistent Siri een grotere rol, berichten-app iMessage een enorme update, en laat gebruikers berichten checken zonder dat ze de iPhone hoeven op te pakken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden