Delfts Robovalley krijgt investering van € 500.000

Deel dit artikel

,

Het Nederlandse platform voor onderzoek naar robotica RoboValley heeft een investering van een half miljoen euro ontvangen van dienstverlener Accenture. Dit bedrijf wil door de samenwerking met de hub van het TU Delft Robotics Institute zijn kunstmatige intelligentie-activiteiten versterken.

Accenture en RoboValley gaan gezamenlijk onderzoek uit op het gebied van robotica. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar en moet tot proof-of-concepts, nieuwe toepassingen voor robots en het delen van kennis leiden, volgens RoboValley.

"Door het internationale netwerk van Accenture heeft RoboValley direct toegang tot een grote groep internationale bedrijven die te maken krijgen met robotisering", zegt Arthur de Crook, Business Development Manager van RoboValley.

Bij RoboValley, dat is opgericht door het TU Delft Robotics Institute, zijn 170 robotica-onderzoekers verenigd en er zijn dertig robotica-start-ups op aangesloten. De samenwerking tussen publieke en private sector moet de ontwikkeling van roboticatoepassingen versnellen.

Een robot van het TU Delft Robotics Institute won vorige week de Amazon Picking Challenge. Bij deze competitie moest een robot autonoom producten pakken en op schappen sorteren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden