De voordelen van een online dropshipping tool

Deel dit artikel

,

foto ter illustratie - man werkt op laptop

Advertorial - Ben jij een ondernemer die online verkoopt, maar zit je in de knoop met voorraadbeheer en leveringen? Dan is een online dropshipping tool een handige oplossing voor jou. Wat is het en wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

Dropshopping, wat is het?
Als ondernemer weet je dat het bieden van uitstekende service van cruciaal belang is voor het succes van je handelsbedrijf. Het is dan ook geen verrassing dat je overtuigd bent van dit idee. Het betekent dat je klanten real-time inzicht moet geven in de voorraden en levertijden van de artikelen in je assortiment. Maar wat als je webshop meer artikelen bevat dan je op voorraad hebt? Je wilt je belofte nakomen: vandaag besteld, morgen geleverd. Het antwoord op je vraag is dropshipping. Dropshipping is een methode waarbij de verkoper geen fysieke voorraad bijhoudt, maar de producten rechtstreeks van de leverancier naar de klant laat sturen. Dit heeft vele voordelen, waaronder het vermijden van voorraadkosten en het minimaliseren van risico's.

Flexibiliteit
Ten eerste bieden deze tools flexibiliteit bij tijdelijk geen voorraad. Wanneer je even zonder producten zit, kan je eenvoudig kiezen voor levering door je leverancier. Hierdoor ontvangt jouw klant zijn bestelling nog steeds op de afgesproken dag. Geen paniek dus als je tijdelijk zonder voorraad zit. Daarnaast kun je via een online dropshipping tool jouw webshop, barcodescanner, WMS of winkelsystemen van jouw klanten koppelen. Dit is mogelijk dankzij de uitgebreide apps die deze tools aanbieden. Zo houd je gemakkelijk al jouw systemen bij elkaar en heb je een duidelijk overzicht van jouw business.

Retourneren
Ook het retourneren van producten wordt makkelijker dankzij deze tools. Jouw klant kan een product eenvoudig retourneren en de dropshipping goederen kunnen direct terug naar de leverancier gestuurd worden. Daarnaast bieden deze tools ook vaak flexibele rapportages. Zo heb je gedetailleerd inzicht in de orders per product, per klant, per leverancier, levertijden en retouren. Hierdoor heb je volledige controle over jouw bedrijf en kan je bijsturen waar nodig.

Integraties
Als kers op de taart kan je via deze tools order- en voorraadbeheer en dropshipping integreren met jouw boekhoudpakket en CRM. Hierdoor heb je altijd inzicht in jouw bedrijf en klantbehoeften via jouw smartphone of laptop - waar je ook bent.
En als je helemaal geen voorraad wilt hebben, kan je via online dropshipping tools ook nog regelen dat bestellingen permanent rechtstreeks naar de leverancier gaan. Jouw klant ervaart dan nog steeds dat de bestelling bij jou vandaan komt. Ideaal!

Kortom, online dropshipping tools bieden veel voordelen voor ondernemers die hun business willen optimaliseren. Het gemakkelijke beheer van voorraden en leveringen, de flexibele rapportages en het integreren met andere systemen maken het tot een waardevolle investering voor jouw bedrijf.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden