De leukste gameaccessoires

Deel dit artikel

,

ADVERTORIAL - De beste accessoires verbeteren je game-ervaring, of je nu op je console of pc speelt, en of je nu een nieuw actiespel speelt of een populair onlinespel.

In dit artikel vergelijken we de verschillende accessoires die verkrijgbaar zijn, en kun je goedkope opties vinden. Ontdek en ruil aankoopadvies voor game-accessoires. Klik hier voor de website waar je een groot assortiment aan gameaccessoires kan vinden.

Controllers
Voor elke console is een controller nodig. PlayStation 4- en Xbox One-controllers behoren tot de populairste PlayStation 4- en Xbox One-accessoires. Als je een extra PS4-controller wilt kopen, moet je dat doen, zelfs als je samen met een vriend op de bank een spel wil spelen. Na een paar jaar intensief gebruik kan het nodig zijn de meegeleverde controller te vervangen, of geef je de voorkeur aan een controller met meer mogelijkheden?

Keyboards
Gaming-toetsenborden bevatten doorgaans meer functies, zoals variabele kleurverlichting om de toetsen te laten opvallen en de functionaliteit van specifieke knoppen zichtbaar te maken in het donker. U kunt ook de functionaliteiten van specifieke toetsen aanpassen. Met een mechanisch toetsenbord kunt u het gevoel van een ouderwets toetsenbord krijgen. Wanneer toetsen worden ingedrukt, produceren ze een klikkend geluid, wat sommige mensen prettig vinden.

Muizen
Wat de muis betreft, zijn er verschillende opties beschikbaar van verschillende fabrikanten. U kunt kiezen tussen een vastgemaakte en een draadloze muis. Ook al kan er tegenwoordig een lag gebeuren bij draadloze muizen. Toch is er helemaal geen lag tussen de beweging van de speler en wat er op het scherm gebeurt bij het gebruik van een muis met draad. Het gewicht van verschillende gamingmuizen kan worden aangepast met behulp van kleine gewichtjes om de perfecte zwaarte van de muis te bepalen.

Pc-case
U hebt dit nodig voor een nauwkeurige pc-spelbesturing en een prachtig uiterlijk. U kunt een prebuilt game pc-case kopen als u er niet een wil bouwen. Veel verschillende fabrikanten produceren een breed scala van behuizingen, waarvan vele zijn voorzien van verlichting of een glazen wand waardoor de binnenkant van de kast kan worden gezien.

Stoel voor gaming
Een gaming bureaustoel kan een groot verschil maken tijdens lange gamesessies. Stoelen van merken als Trust, AKRACING en Speed-Link, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, zien er niet alleen professioneel uit, maar zijn doorgaans ook ergonomisch ontworpen. Als gevolg daarvan zal je lichaam zo comfortabel mogelijk zijn tijdens lange gamesessies, en zul je minder last hebben van pijn. De meerderheid van gamingstoelen kunnen worden aangepast aan uw grootte. Geen lichaam is immers hetzelfde! De aanschaf van een gamestoel is dus niet alleen handig, maar ook goed voor de gezondheid.

Joysticks voor vlieggames
Een vluchtsimulator joystick is essentieel voor elke fan van vluchtsimulaties. Het spelen van een vluchtsimulator wordt veel realistischer met deze joysticks. Als speler zet je jezelf in de pilotenstoel van een vliegtuig.

Racestuur
Het racestuur is voor racegames wat de flight stick is voor vluchtsimulators. Racesturen geven je het gevoel dat je in de bestuurdersstoel zit. Zowel pc als consoles hebben wiel-opties.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden