De ideale computer om te kunnen handelen op de beurs

Deel dit artikel

,

Of je nu een doorgewinterde handelaar bent of juist helemaal thuis bent in de wereld van computers, we kunnen het er allemaal over eens worden dat de keuze van de juiste computer een aanzienlijke invloed heeft op je handelsprestaties. De juiste timing is namelijk cruciaal om de juiste beslissingen te kunnen maken. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal specificaties die niet kunnen ontbreken om het maximale te halen uit jouw handel op de beurs.

Meerdere monitoren
Ten eerste is het voor serieuze beleggers bijna onmogelijk om te werken zonder meerdere monitoren. Dit stelt je in staat om verschillende financiële instrumenten en marktgegevens tegelijkertijd te volgen, zonder dat je te veel moet wisselen tussen verschillende programma’s. Het is namelijk irritant om te wisselen tussen verschillende websites en informatie als snelheid van groot belang is om de vraag: ‘Wat is nasdaq 100 vandaag?’ te kunnen beantwoorden. Kies voor monitoren met een goede resolutie en voldoende kabelaansluitingen om je handelsplatform en andere tools overzichtelijk weer te geven.

Geheugen en snelheid
Behalve het kunnen inzien van verschillende informatie, moet je ook kunnen multitasken tijdens het handelen. Het is daarom belangrijk om te beschikken over genoeg RAM. Zelf adviseren we een minimum van 16 GB RAM om moeiteloos te kunnen schakelen tussen alle verschillende programma’s en software zonder prestatieverlies te leiden.

Maar daarnaast is de prestatie van je computer ook afhankelijk van de snelheid. De beurs kan namelijk erg snel veranderen en elke vertraging kan tot een enorm verschil leiden qua winst of verlies. Een krachtige processor, bijvoorbeeld een Intel Core i7 of AMD Ryzen-processor, zal ervoor moeten zorgen dat je razendsnel kan handelen en de beste resultaten kan behalen.

Betrouwbaarheid (en comfort)
Tot slot de belangrijkste tip. Wat absoluut een cruciaal onderdeel is van de ideale computer voor beurshandel, is de betrouwbaarheid. Het is in de praktijk een vaak vergeten onderdeel, maar het is cruciaal dat een onverwachte uitval ten alle tijde kan worden voorkomen.  Een uitval kan er namelijk voor zorgen dat kostbare mogelijkheden verloren gaan. Kies daarom voor een betrouwbare voeding en moederbord.

Maar dit punt zou je eigenlijk in bredere context moeten plaatsen. Want een uitval kan door verschillende onderdelen worden veroorzaakt. Neem daarom de tijd om te investeren in een goede internetverbinding, back-up en inspecteer je elektriciteitsnetwerk op je werkplek. Een verloren kans op de beurs wil je namelijk absoluut niet.

En als je toch verder kijkt dan puur en alleen je computer, sta dan ook even stil bij je eigen lichaam. Ergonomie is namelijk erg belangrijk voor je lichaam. Als je urenlang achter een computer zit, is het belangrijk dat je op een comfortabele stoel zit en dat je beschikt over een goed toetsenbord en muis om pijn en blessures te voorkomen. Ook genoeg licht en het voorkomen van geluidshinder hebben invloed op je prestaties en gezondheid. Investeer daarom niet alleen in goede hardware en software, maar ook in je eigen behoeften. Je zal merken dat het een waardevolle investering is.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden