De eerste corona besparing is zoeken naar de goedkoopste sim only

Deel dit artikel

,

De coronapandemie kent heel zwart wit gekeken twee type mensen: enerzijds mensen die meer bezig zijn met online shopping, omdat ze meer “vrije tijd” hebben. Anderzijds mensen die minder inkomsten genereren (o.a. ZZP’ers, zelfstandigen etc.), waardoor men kijkt waar ze kunnen besparen.

Een van de eerste besparingen zijn over het algemeen maandelijkse abonnementen. Abonnementen waar niet op bespaard wordt tijdens een pandemie, wat gepaard gaat met verhoogd thuis zijn, zijn onder andere alle TV-entertainmentabonnementen zoals Netflix, Videoland en Pathé. Een van de eerste bezuinigen zijn onze sim only-abonnementen.

Maar liefst 19% stijging voor het “goedkoopste sim only” abonnement
Onderzoek van simonlycheck.nl (een van de grootste sim only vergelijkingswebsites) heeft uitgewezen dat er een stijging is van maar liefst 19% naar Google zoekopdrachten m.b.t. zoekwoorden als “goedkoopste sim only”. Dit is gemeten van voor de pandemie tot en met vandaag de dag. Dit zoekvolume is een indicatie van de afspiegeling waar de vraag in de samenleving naar toe wijst, aangezien meer dan 95% van de Nederlanders Google gebruikt om te vinden wat men zoekt.

Een andere bijkomstigheid bij het feit dat steeds meer mensen een zo goedkoop mogelijke sim only willen hebben, is ook dat men doorheeft dat sim only-abonnementen minimaal iedere 6 maanden goedkoper worden! Dit heeft voornamelijk te maken met het goedkoper worden van sim only-internet. Vrienden, familie en kennissen “steken elkaar aan” om hun sim only-contract te vergelijken, omdat ze vaak niet de goedkoopste optie hebben.

De “prepaid simkaart” kent een kleine opleving
Een prepaid simkaart behoort zelfs tot de opties voor personen die echt rigoureus willen besparen. Dochteronderneming prepaidsimkaarten.nl heeft tevens een stijgende vraag naar prepaid simkaarten geconstateerd. Vooral ZZP’ers en kleine ondernemers schakelen steeds vaak over naar een prepaid simkaart met voldoende internet. Hoge abonnementskosten worden dus geëlimineerd, en er wordt meer gebruikgemaakt van hotspots en WiFi-verbindingen op services als onderling telefonisch contact en om bedrijfs-whatsapp beschikbaar te stellen aan klanten.
Kortom, telefonie-abonnementen zijn een van de eerste besparingen die mensen doorvoeren. Bij grote bedrijven ligt dit in tegenstelling volledig contra. Deze investeren door het vele thuiswerken van hun medewerkers juist in het opschalen van abonnementen, de hoeveelheid data etc. Een pandemie heeft dus effect op veel meer markten naast de gezondheidsmarkt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Simonlycheck.nl

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden