De Apple Watch als levensredder?

Deel dit artikel

,

Heel wat fabrikanten van smartwatches en andere wearables hebben het moeilijk. Bij Apple was daar op het iPhone event weinig van te merken.

Door: Bert van Dijk, vrijwilliger HCC!apple

Vanuit de nieuwe Apple Campus vertelde het bedrijf trots dat de Apple Watch nu het meestverkochte horloge ter wereld is. De nieuwe Apple Watch Series 3 versie met de rode knop met 4G verbinding trok de meeste aandacht, maar is door het hogere maandabonnement eigenlijk een onnodig dure uitgave voor je als je de iPhone toch bijna altijd bij je hebt. Ook kun je met de nieuwe 4G Apple Watch door de kleine accu maar 1 uur bellen via 4G.

De nieuwe hartmonitor-functies in watchOS 4 zijn voor iedereen veel interessanter omdat die je leven kunnen redden. Op een Apple Watch van series 1, 2 of 3 wordt bijgehouden hoe snel na een inspanning je hartslag weer normaal is. Een korte hersteltijd is een goed teken. Ook waarschuwt de Apple Watch bij onregelmatigheden in je hartslag en als je hartslag onverwacht oploopt.

Sneller
Ook goed nieuws is dat het Series 3 model nu 1,7x sneller is en dat de versie zonder 4G nu € 70 goedkoper is dan de Series 2. Wil je toch de 4G-uitvoering maak dan niet de fout om die uit Amerika mee te (laten) nemen, want daarmee kun je - net als de Chinese uitvoering - hier niet bellen. De versie zonder 4G kun je wel in een ander land kopen indien die daar goedkoper is.

Omdat de luxere versies allemaal 4G aan boord hebben, verkoopt Apple nu in Nederland alleen de basismodellen zonder 4G. In Duitsland zijn wel alle versies leverbaar, maar de 4G-verbinding daaarvan kun je pas gebruiken op het moment dat je telefoonaanbieder dit ondersteunt. In de VS rekenen alle providers hiervoor 10 dollar per maand extra.

Als je een iPhone van de zaak hebt, is het dus nog maar de vraag wanneer je de ingebouwde eSim kunt laten koppelen met de simkaart in je iPhone. Dankzij deze koppeling ben je op hetzelfde telefoonnummer bereikbaar op zowel je iPhone als je Apple Watch. Omdat de Apple Watch Series 3 waterdicht is tot 50m kun je dan bijvoorbeeld ook vanuit het zwembad bellen. Om een Apple Watch te gebruiken heb je echter wel een iPhone nodig.

Apple liet ook een filmpje zien waarin gebruikers uit de hele wereld met elkaar in een doorlopend verhaal vertellen waarom ze blij zijn met hun Apple Watch

Kijk voor meer tips en om te zien waar HCC!apple iOS 11 presentaties houdt op https://apple.hcc.nl