Cadeautje bij lokale milieustraat en kringloopwinkels tijdens Nationale Wecycleweek

Deel dit artikel

,

Tijdens de Nationale Wecycleweek (10 t/m 16 oktober) ligt er voor snelle inleveraars van lampen en andere afgedankte elektronische apparatuur bij de gemeentelijke milieustraat en heel veel kringloopwinkels een leuk cadeautje klaar: het 'Wecycle kwartetspel'.

Het spel is naast leuk ook informatief. Het deelt op een speelse manier kennis over de circulaire economie en laat zien hoe er (meer) apparaten een tweede leven gegeven kan worden. Door hergebruik of als nieuwe grondstof. De Wecycle kwartetactie loopt zolang de voorraad strekt (op=op).

Heel veel kinderboerderijen hebben een Wecycle-inleverbak. Ook daar is het mogelijk een gratis Wecycle kwartetspel te halen, in ruil hier voor een klein afgedankt apparaat. Kijk op wecycle.nl voor een kinderboerderij in de buurt.

Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven zoals repareren of verkopen of misschien toch in te leveren voor recycling. Veelal ligt de apparatuur nog jaren in kasten of op zolder te verstoffen terwijl het nog geld kan opleveren, weggegeven kan worden of kan dienen als nieuwe grondstof voor andere producten. Op de website kunnen bezoekers informatie terugvinden over wecyclen en zelf een test doen over de elektrische apparatuur in hun huis. 

Op 14 oktober is het voor de vierde keer International E-waste Day. Rondom deze dag is in Nederland de hele week uitgeroepen tot 'Nationale Wecycleweek'. Er zijn dan allerlei acties en campagnes gaande om zoveel mogelijk vergeten elektronische apparaten en lampen uit de kasten en laatjes te krijgen. Zodat ze een tweede leven krijgen als apparaat, onderdeel of als nieuwe grondstof.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden