Berichtenbox MijnOverheid.nl al 3 miljoen keer geactiveerd

Deel dit artikel

,

Afgelopen weekend heeft de drie miljoenste gebruiker zijn Berichtenbox geactiveerd op MijnOverheid.nl. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de start van de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ in november vorig jaar.

Het tweede deel van de campagne, die aansluit aan bij de verzending van de aangiftebrief over 2015, is deze week van start gegaan. Hiermee ontvangt iedereen die belastingaangifte inkomstenbelasting over 2015 moet doen zijn aangiftebrief zowel via de reguliere post als in de Berichtenbox.

De meeste mensen ontvangen bij de brief ook een folder met uitleg over het activeren van hun MijnOverheid-account met Berichtenbox. Hierdoor zullen ook de komende tijd steeds meer mensen hun account activeren en ervaren wat de Berichtenbox hen biedt.

Actuele gegevens
Met de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ zet de Belastingdienst verdere stappen in het moderniseren van de interactie met burgers. In de Berichtenbox op MijnOverheid ontvang je veilig en gemakkelijk post van de overheid. Op MijnBelastingdienst en MijnToeslagen vind je actuele gegevens en kun je zaken regelen zoals aangiftes, aanvragen en melding van wijzigingen.

De Belastingdienst gaat geleidelijk aan alle post digitaal verzenden. Voordat een berichtenstroom volledig digitaal gaat, geldt in principe een periode van twee jaar waarin berichten zowel digitaal als per post worden verstuurd. Naar verwachting duurt het nog vijf tot zeven jaar voor de blauwe envelop helemaal verdwenen is.

Hulp
Voor mensen die hulp nodig hebben, of mensen die juist hulp willen bieden aan een familielid, vriend of buur, heeft de Belastingdienst alle informatie bijeen gebracht op belastingdienst.nl/digitalepost. Mensen kunnen voor informatie en vragen ook bellen met de Helpdesk Digitale Post (0800 – 2358352). Via de telefoon kan ook een afspraak gemaakt worden om aan de balie vragen te stellen of hulp te krijgen.

(Bron: Ministerie van Financiën)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden