Banner fotowedstrijd scheurkalender

Batterijduur verlengen van je smartphone en tablet

Deel dit artikel

,

Is je smartphone of tablet ook snel leeg? Lees dan ook vandaag twee handige tips hoe je je batterijduur van je mobiele apparaat verlengt.

TIP 8: APP-UPDATES

Smartphones en tablets installeren vaak op eigen houtje verse updates van apps. Het zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de laatste versies, maar tegelijkertijd kost het downloaden en installeren van updates wel veel energie. Misschien gebeurt het bijvoorbeeld als je onderweg bent en je de resterende acculading zo efficiënt mogelijk wilt benutten. Goed om te weten is dat je automatische app-updates kunt uitschakelen. Open op je Android-toestel de Play Store. Via de menuknop linksboven (drie horizontale streepjes) kies je daarna voor Instellingen. Tik Apps automatisch updaten aan en selecteer de optie Apps niet automatisch updaten. Op een mobiel apparaat van Apple navigeer je naar Instellingen, iTunes en App Store. Deactiveer onder Automatische downloads de schakelaar achter Updates.TIP 9: TRILFUNCTIE

De trilfunctie van je mobiele toestel trekt behoorlijk wat stroom uit je accu. Zeker wanneer deze functie bij alle notificaties en inkomende oproepen actief is. Om je accuduur te verlengen, schakel je de trilstand het beste uit. Ga in Android naar Apps, Instellingen en Geluiden en meldingen. Bij Geluidstand kies je in plaats van Trillen voor Geluid of nog beter voor Stil. Verwijder daarnaast het vinkje achter Trillen bij overgaan. Kijk ook even bij Overige geluiden om de trilstand nog verder te beperken, bijvoorbeeld tijdens het typen. Ook in iOS doe je er verstandig aan om de trilfunctie zoveel mogelijk uit te schakelen. Tik op Instellingen en Geluiden om de juiste opties te openen. Deactiveer de onderdelen Trillen bij belsignaal en Trillen bij geluid uit. Neem ook de opties onder Geluiden en trillingspatronen door om de trilfunctie bij specifieke onderdelen uit te schakelen.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden