BackupMyPC gedwongen te stopppen

Deel dit artikel

,

Iedereen die de dienst BackupMyPC heeft aangeschaft, heeft het al te horen gekregen: BackupMyPC wordt gedwongen te stoppen door een grote prijsverhoging die LiveDrive - de partij waar zij als reseller de backup-ruimte inkopen – per direct doorvoert.

BackupMyPC heeft al zijn klanten via e-mail geïnformeerd over deze wijziging. “Op 13 april 2016 ontvingen wij een bericht van Livedrive dat het businessmodel per direct verandert. Resellers zoals BackupMyPC hebben niet langer onbeperkte opslagcapaciteit voor hun klanten, maar nog slechts 5 TB voor al hun klanten bij elkaar.


"Door de plotselinge wijzigingen bij Livedrive trekken wij de stekker uit ons bedrijf. Een verhoging van bijna 1900% is voor ons pure overmacht. Dit kunnen wij als klein bedrijf niet opbrengen. Het spijt ons enorm, maar wij kunnen niet anders.”

Het bedrijf meldt bovendien dat het “altijd ons doel [is] geweest om de back-up aan te kunnen bieden voor een prijs die wij reëel vonden. Een prijs die we zelf ook wel zouden willen betalen als klant.”

Wat nu?
BackupMyPC adviseert alle afnemers om alle data voor 1 mei 2016 op te slaan op een externe harde schijf of op een (al dan niet gratis) cloudopslag zoals Dropbox. Dit om te voorkomen dat u data kwijt raakt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden