'Apple wil zijn tv-series gratis maken voor Apple-gebruikers'

Deel dit artikel

,

Apple zou eigenaren van iPhones, iPads en Apple TV's gratis toegang willen geven tot films en series voor zijn nog onaangekondigde streamingdienst.

Dat zeggen ingewijden tegen CNBC. Apple werkt volgens geruchten al enige tijd aan een eigen videostreamingdienst.

Het is een publiek geheim dat Apple aan een aantal eigen series werkt. Zo werkt Apple bijvoorbeeld met Steven Spielberg aan een nieuwe versie van scifi-serie Amazing Stories, meldde Variety vorig jaar. Inmiddels zou Apple vierentwintig eigen series in ontwikkeling hebben, meldde The Wall Street Journal onlangs.

De verschillende series zouden gratis beschikbaar worden in Apples tv-app. Die app staat in de VS al op iPhones, iPads en Apple TV's en biedt in één overzicht toegang tot films en series van verschillende aanbieders, zoals HBO.

Apple zou begin 2019 een nieuwe versie van zijn tv-app willen uitbrengen, met eigen gratis series als pijlers. Gebruikers kunnen via de app dan tegen betaling series van andere diensten bekijken, zodat ze geen andere apps hoeven te downloaden of openen.

Apple zou dit jaar zo'n 1 miljard dollar (868 miljoen euro) aan eigen videoproducties uitgeven. Het bedrijf zou zich vooral richten op toegankelijke series voor alle leeftijden, om een breed publiek aan te spreken. Ook zou het bedrijf zich niet willen branden aan series met seks, geweld of een politieke mening.

Naarmate zijn eigen aanbod groeit, zou Apple geld willen gaan vragen voor zijn streamingdienst. Daarvoor zou het bedrijf eerst een aantal hitseries willen uitbrengen, om kijkers te trekken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden