Apple weert apps die cryptovaluta mijnen

Deel dit artikel

,

Apps die cryptovaluta mijnen en daarvoor berekeningen op apparaten van Apple moeten maken, zijn niet meer welkom in de App Store.

Cryptovaluta mijnen mag alleen nog in apps als de berekeningen niet plaatsvinden op het Apple-apparaat zelf. Dat staat in de vernieuwde regels voor de App Store, schrijft AppleInsider.

Apple heeft dit nieuwe beleid ingesteld, omdat het bedrijf vreest dat accu's door het mijnen snel leeg raken. "Apps mogen geen ongerelateerde berekeningen uitvoeren op de achtergrond", schrijft Apple. "Daaronder valt het mijnen van cryptovaluta."

De regels gelden voor alle besturingssystemen, waaronder iOS, macOS en watchOS. Virtuele portemonnees voor cryptomunten zijn nog wel toegestaan. Ook mijnen via de cloud is toegestaan.

Techbedrijven hebben de afgelopen maanden vaker ingegrepen op het gebied van cryptovaluta. Zo weigerden Google en Facebook eerder dit jaar advertenties voor virtueel geld. In maart verwijderde Apple de app Calendar 2 uit de Mac App Store, omdat gebruikers de app cryptovaluta konden laten mijnen in ruil voor meer functies.

Destijds werd de app verwijderd, omdat "apps die de accu snel leegtrekken, veel hitte uitstoten of onnodig veel druk van apparaten eisen" niet welkom zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden