Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Apple waarschuwt als batterij door derde partij vervangen is'

Deel dit artikel

,

Apple geeft geen inzicht in de conditie van een batterij die niet door Apple, maar door een derde partij is vervangen. In plaats daarvan krijg je een waarschuwing.

Ook als de originele iPhone-batterij is vervangen door een ander exemplaar van Apple, maar dit gedaan is door een derde, wordt de informatie niet weergegeven, schrijft NU.nl op basis van een bericht van reparatiewebsite iFixit.

Apple geeft bezitters van een iPhone met iOS 12 onder 'Batterijconditie' informatie over de batterij van het toestel. De functie geeft aan of en in hoeverre de batterij versleten is en of normale piekprestaties ondersteund worden.

Die informatie is vervangen door een waarschuwing op iPhones met een batterij die niet door Apple zelf is vervangen. Daarin staat dat het toestel niet kan verifiëren of het om een originele Apple-batterij gaat. De conditie ervan wordt daardoor dan ook niet weergegeven.

De waarschuwing komt vooralsnog alleen voor op de iPhone XR, iPhone XS en XS Max met iOS 12.

iFixit stelt dat het geen bug is; het is een functie die Apple wil en nu dus instelt door een sluimerend softwareslot op hun nieuwste iPhones te activeren. Tenzij een erkende Apple serviceprovider de batterij in de telefoon authenticeert, zal die telefoon nooit de batterijstatus weergeven en altijd een vaag, onheilspellend probleem melden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden