Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apple stelt lancering van iPadOS 16-update vermoedelijk uit

Deel dit artikel

,

Normaal gesproken is bij Apple september de maand voor grote software-updates van iOS en iPadOS. Maar Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de update van iPadOS waarschijnlijk een maand later komt.

De vertraging van de software is volgens Bloomberg, althans gedeeltelijk, te wijten aan een ambitieuze poging om de multitasking-mogelijkheden van de iPad te herzien. De update bevat een functie (Stage Manager) waarmee gebruikers meerdere taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren, het formaat van vensters kunnen wijzigen en kunnen wisselen tussen verschillende clusters van apps. Tijdens bètatests werd er echter veel kritiek geuit door zowel gebruikers als ontwikkelaars. Het ging daarbij om bugs, een verwarrende interface en een gebrek aan compatibiliteit met de meeste iPads.

De Mac krijgt overigens dezelfde Stage Manager-functie als onderdeel van macOS Ventura, maar die versie van het systeem is minder controversieel. De Mac-update staat gepland voor oktober, dezelfde maand waarin Apple doorgaans grote Mac-software-upgrades uitrolt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden