Apple gaat onderzoek naar ai openbaar maken

Deel dit artikel

,

Apple gaat zijn onderzoek naar kunstmatige intelligentie openbaar maken. Dat zou de ontwikkeling moeten versnellen. Tot nu toe houdt Apple in tegenstelling tot veel andere bedrijven zijn ontwikkeling naar kunstmatige intelligentie achter slot en grendel.

Dat gaat veranderen, zei hoofd van Apples kunstmatige intelligentie-tak Russ Salakhutdinov tijdens de Neural Information Processing Systems. Bezoekers van die conferentie rond kunstmatige intelligentie deelden foto's van de presentatie van Salakhutdinov op Twitter.

Op één van de dia's in de presentatie meldt Salakhutdinov duidelijk dat onderzoekers van Apple hun werk mogen publiceren, en dat het bedrijf gaat overleggen met universiteiten.

Publiceren
In de academische wereld van kunstmatige intelligentie is het vrij gangbaar om onderzoek openbaar te publiceren. Onderzoekers van kunstmatige intelligentie delen hun bevindingen graag openlijk met anderen in hun vakgebied, die vervolgens ook weer kunnen inhaken op dat onderzoek. Mogelijk wil Apple met zijn beleidsverandering nieuw talent aantrekken.

Apple nam Russ Salakhutdinov in oktober aan. Salakhutdinov was professor aan de Amerikaanse Carnegie Mellon School of Computer Science.

In 2011 was er Apple met de introductie van Siri vroeg bij op de markt voor kunstmatige intelligentie. Inmiddels heeft het bedrijf echter sterke concurrentie van bedrijven als Google, Amazon en Facebook, die ook allemaal flink inzetten op kunstmatige intelligentie, algoritmes en zelflerende systemen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden