Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Apple brengt volgend jaar drie iPhones uit'

Deel dit artikel

,

Apple zou in 2017 drie verschillende iPhone-modellen op de markt brengen, waarvan één een gebogen scherm krijgt. Dat beweert een bron bekend met de plannen tegenover de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review.

Apple zou smartphones van 4,7 inch en 5,5 inch op de planning staan, aldus de bron. Daarnaast zou er een derde toestel van 5,5 inch of groter in de maak zijn. Dit premiumtoestel moet een OLED-scherm gebogen aan beide zijkanten krijgen.

Concurrent Samsung verkoopt al langer telefoons met gebogen schermranden, zoals de Galaxy S6 en S7 Edge. Op het moment verkoopt alleen Samsung flexibele OLED-schermen aan smartphonefabrikanten. Samsung zou daardoor hoofdleverancier voor de iPhone-schermen worden.

Het gebogen scherm van de nieuwe iPhone werd al eens eerder benoemd. Analist Ming-chi Kuo rapporteerde hier in maart bijvoorbeeld over tegenover investeerders. Het toestel zou ook van een nieuw design worden voorzien.

iPhone 7
Apple brengt eerst nog een andere iPhone in 2016 op de markt. De iPhone 7-onthulling staat volgens geruchten voor 7 september gepland.

De iPhone 7 zou qua design deels gelijk blijven aan de iPhone 6 en 6S. Apple zou van plan zijn om de geluidspoort van het toestel te halen, en om een dubbele camera toe te voegen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden