Android-apps op je Windows 10-computer gebruiken

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft een nieuwe versie van de Your Phone-software gelanceerd. Hiermee kun je apps van je Android-smartphone op je Windows-pc draaien die je in losse vensters op je pc gebruikt.

De Your Phone-software in de Insiders-build van Windows maakte het al een tijdje mogelijk om de apps van je telefoon te spiegelen op je computerscherm en dus je smartphone-apps te gebruiken met muis en keyboard. Dit gebeurde alleen in de Your Phone-software van Microsoft. Met de nieuwste build (testversie) die testers van Windows 10 krijgen, wordt het mogelijk om de apps in losse vensters te gebruiken zoals Skype of Microsoft Edge.

Taakbalk
Op deze manier is het mogelijk om apps zoals WhatsApp en de DigiD app aan je taakbalk te koppelen. Het is natuurlijk nog wel een testversie en zijn er dus nog bugs en foutjes. Zo wordt geluid van je apps niet naar de pc gestuurd en blijft het gewoon uit je telefoon komen. Niet alle apps werken met de Your Phone-software en dit geeft een zwart venster op je computerscherm. Voor deze functionaliteit is het wel van belang dat je smartphone en Windows computer op hetzelfde wifinetwerk zitten.

Samsung Galaxy Note 20
Microsoft en Samsung werken aan de mogelijkheid om zelfs meerdere apps tegelijk open te hebben en mee te kunnen werken via de Your Phone-software. Als dit werkt via de net aangekondigde Galaxy Note 20, dan zal deze functionaliteit verder worden uitgebreid naar andere Samsung-toestellen.Wil je deze functionaliteit zelf proberen, dan moet je wel toegang hebben tot het Insiders-programma van Windows. Daarnaast werkt de Your Phone-software alleen in samenwerking met Samsung-toestellen die Android 9 of nieuwer draaien. Het is onbekend of Windows de functionaliteit ook zal uitbreiden naar smartphones van andere merken.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden