Banner fotowedstrijd scheurkalender

Ai-stemherkenning voor je Raspberry Pi

Deel dit artikel

,

Matrix Labs brengt na een succesvolle crowdfundingcampagne de Voice uit voor de Raspberry Pi. Met de accessoire krijgt de mini-computer toegang tot een set microfoons, waarmee een koppeling met bijvoorbeeld Googles en Amazons platformen voor spraakbediening mogelijk is.

De Voice is een schijfvormige accessoire met een diameter van 3,14 inch die rechtstreeks op een Raspberry Pi past. Het devbord bevat zeven mems-microfoons die verbonden zijn met een Spartan6-fpga van Xilinx, aangevuld met 64Mbit sdram. Bovenop zitten achttien rgbw-leds. Optioneel is de ESP32-module, die voor wifi- en bluetooth-ondersteuning zorgt.

Matrix Labs spreekt van een opensourceplatform en ontwikkelaars kunnen onder andere JavaScript, Python en C++ gebruiken om ervoor te ontwikkelen. Ze kunnen met apps inhaken op onder andere de stemherkenningsdiensten Microsoft Cognitive Service, Amazon Alexa Voice Service, Google Speech API, Wit.ai en Houndify. De Voice bevat onder andere algoritmes om ruis te onderdrukken, het op afstand opvangen van stemmen en dereverberation.

De makers hopen hun apparaat in mei te leveren, de startprijs op Indiegogo bedraagt 55 dollar. Matrix Labs kwam eerder met een uitgebreider devbord: de Creator. Die bevat ook nog een temperatuur-, ultraviolet- en druksensor en een accelerometer, gyroscoop en magnetometer. De Creator is te koop voor 99 dollar.

Meer weten over de Raspberry Pi? Bestel de special met ledenkorting! >>

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden