Acer vernieuwt Aspire-laptopserie

Deel dit artikel

,

Onlangs kondigde Acer in New York nieuwe modellen aan in de Aspire-serie, van instapmodel tot high-end laptop. Hierbij alvast een kennismaking met de Aspire 1 en 3.

Acer heeft de De Aspire-serie die bedoeld is voor dagelijks gebruik, flink verbeterd. Zo zijn alle Aspire-laptops voorzien van een 180-gradenscharnier, waarmee het scherm volledig horizontaal met de behuizing gelegd kan worden. De goedkoopste Aspire (1) kost 299 euro, terwijl je voor de Aspire 7 minimaal 999 euro moet betalen. Wij keken naar de Aspire 1 en 3, die zijn bedoeld voor studenten en families.

Aspire 1
De Aspire 1 is zoals gezegd bedoeld als gezinsnotebook om lekker te surfen, of als tweede notebook. De Aspire 1 is met een prijs vanaf 299 euro namelijk heel betaalbaar. Bij deze 14-inch notebook met 1366x768 pixels kun je kiezen uit een Intel Celeron- of Pentium- processor en 32 of 64 GB aan eMMC-opslag. Verder beschikt hij over 4 GB aan DDR3L-geheugen, Intel HD Graphics en een batterijduur tot 9 uur; dit alles zit in een mooie dunne behuizing van nog geen 18 mm. Hij weegt slechts 1,65 kg, heeft 802.11ac draadloze technologie aan boord en aan poorten beschikt hij over een usb 3.0-poort, twee usb 2.0-poorten, een HDMI-poort en een Ethernet-aansluiting. Net als de Aspire 3 is hij uitgerust met Acer TrueHarmony dat zorgt voor een goed, realistisch geluid, zoals wij merkten tijdens een Skype-gesprek.

Aspire 3
De Aspire 3 is de grotere broer van de Aspire 1 en dat zie je terug in de specificaties. Zo kun je kiezen uit een 14- of 15,6-inch scherm en kun je bij die laatste ook voor een full hd-scherm kiezen. Ook qua processor heb je volop keus, tot aan een Intel Core i5 van de 7e generatie aan toe. Bovendien is het geheugen verder uit te breiden tot maximaal 12 GB. Ten slotte is de Aspire 3 voorzien van de Acer BluelightShield-technologie, die de blootstelling aan blauw licht beperkt en zo oogvermoeidheid kan verminderen. Al met al viel deze notebook ons positief op en zullen we deze testen zodra hij beschikbaar is.

Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de Aspire 1 als 3 is vanaf juni verkrijgbaar in verschillende configuraties, de Aspire 1 vanaf 299 euro en de Aspire 3 vanaf 399 euro.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden