Banner fotowedstrijd scheurkalender

1Password wachtwoord-app komt met speciale reismodus

Deel dit artikel

,

Wachtwoorden-app 1Password heeft een nieuwe functie waarmee gebruikers op reis ontraceerbaar een deel van hun wachtwoorden van hun apparaat kunnen verwijderen.

De functie is vooral bedoeld voor de steeds strengere grenscontroles waarbij reizigers toegang tot hun telefoon moeten verlenen, schrijft 1Password-ontwikkelaar AgileBits.

Gebruikers moeten op de site van 1Password voorafgaand aan een reis een aparte verzameling wachtwoorden, logins, notities en codes maken die zij ook onderweg willen gebruiken. Die verzameling kan dan worden aangeduid als 'Safe for Travel'.

Ontraceerbaar
Op diezelfde site kan vlak voor de reis dan de reismodus aangezet worden. Dan worden alle wachtwoord-kluizen die niet als 'Safe for Travel' staan aangeduid van alle gekoppelde apparaten verwijderd.

Eenmaal ingeschakeld is niet te detecteren dat de reismodus is ingeschakeld. Volgens de ontwikkelaar blijft er geen enkel spoort van de verwijderde informatie achter.

Als de gebruiker op zijn bestemming is aangekomen, kan via de site de reismodus weer worden uitgeschakeld. Wanneer de 1Password-apps dan worden geopend, worden alle verwijderde wachtwoorden automatisch weer gedownload.

De functie werkt voor alle betalende gebruikers van 1Password. De dienst is er voor Windows, Mac, iOS en Android.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden