Banner fotowedstrijd scheurkalender

HCC!amsterdam, Senioreninloop. De Meent.

Dinsdag 19 september 14:00 tot 16:00

Georganiseerd door:

De Meent
Orion 3
1188 AM Amstelveen

 Contact 

Zaal 1, 14:00-16:00 uur:

Deze keer opnieuw en zéér interessant  'Digitale Veiligheid in de praktijk', door Paul Longarini, kaderlid van FNV Senioren.

Wij maken allemaal gebruik van een computer en hebben er vaak ook nog een mobieltje bij of een tablet. Steeds om toegang te hebben tot het internet! Omdat we een computerhobby hebben, maar ook omdat het steeds vaker nodig is digitaal te kunnen communiceren.

We kopen ook steeds vaker op het web, we bankieren via het web en we hebben via internet contact met de Overheid en verzekeraars. Daarnaast nemen de digitale mogelijkheden en gemakken in en rond ons huis steeds toe.

WhatsApp is voor menigeen het belangrijkste kanaal voor contact met vrienden en familie. ’t Is heel gemakkelijk allemaal, maar hoe veilig is het en hoe weet je welke winkels of diensten op het web betrouwbaar zijn?

Wat gebeurt er precies als je álle cookies accepteert, hoe werkt dat? En moet je beslist meedoen met de Tikkie-app naast je bankpas, of betalen met je telefoon? Wat kun je beter niet vertellen, op Social Media?

Regelmatig horen we over massaal op internet aangeboden email-adressen, akelig wat daar alleen al mee mogelijk is. En over partijen NAW gegevens met gebruikersnamen en wachtwoorden, klaar voor ‘aankopen op andermans rekening’ en ernstiger vormen van identiteitsdiefstal! Lucratief voor kwaadwillenden, tegen betaalbare prijzen.
En denk nou niet: ‘dat kan mij niet overkomen’ – want dat kan namelijk wél!

We illustreren ‘oplichting’ met een geraffineerd praktijkgeval en de hoe schade kon worden voorkomen.

Over deze onderwerpen en meer, zoals VPN verbindingen en openbare WiFi, over veilig verkopen via internet, het beheren van routers en over digitale nalatenschappen neemt FNV-kaderlid Paul Longarini je zowel deze maand als in oktober mee in de wondere wereld van digitale veiligheid. En als dankjewel voor de moeite luisteren we ook naar welke voordelen we kunnen verwachten van het FNV Senioren lidmaatschap.

Deze presentatie is een logisch vervolg op die van Bart van Dijk (op 16 mei jl.) en is vooral praktisch. In onze volgende SeniorenInloop, op 17 oktober, kun je Paul opnieuw verwachten met veel praktische info.

Je bent op beide datums van harte welkom.

Deze  presentatie ‘Internet Veiligheid’ vind je binnenkort in onze downloadmap op https://amsterdam.hcc.nl/

Kijk ook eens naar verslagen van veel jaren SeniorenInloop op jemeent.blogspot
Is daar iets bij dat om herhaling vraagt en / of een update, vertel het ons. 

Met vanmiddag een – voor een breed publiek interessant – hoofdonderwerp ‘handigheidjes met Excel’ door Hans Brevoord.

Je kent Hans waarschijnlijk. In april legde hij de verschillen uit tussen Slimme Tv’s en de minder intelligente toestellen. Je vindt die presentatie trouwens in de downloadmap op onze website .
De uitleg van vanmiddag is geschikt voor beginners en gevorderden.

Velen onder ons ‘kennen’ MS Excel' waarschijnlijk en beheersen de basistaken voor bv. het sorteren van naam- en adreslijsten, voetbaluitslagen of het bijhouden van een huishoudboekje. En voor wie die vaardigheden nog niet heeft komen die natuurlijk ter sprake, waardoor iedereen uiteindelijk de handigheidjes kan gebruiken.

Excel is een onderdeel van het Microsoft Office pakket maar is ook gratis online beschikbaar, met de meeste functies die Hans vanmiddag laat zien. Verder zijn is er ook soortgelijke software voor en van Apple voor Mac en iOS gebruikers, Open Office en Google Docs, waarmee je het meeste ook kunt. ’t Is maar net waar je voorkeur ligt.

Naast uitleg over basisvaardigheden (vastzetten van kolomtitels en rijen, automatisch sorteren, uitgebreid rekenen, zoeken en vervangen etc.) gaat Hans ook geavanceerder met ‘ALS dan DAT’ functies en combineren van adreslijsten met Word om grotere hoeveelheden enveloppen te adresseren – met mooie letters naar keuze. Kortom: dit is opnieuw zo’n presentatie die de moeite van het bijwonen meer dan waard is en er is volop ruimte om je vragen te stellen.

De presentatie ‘Handigheidjes met Excel’ – kun je heel binnenkort terugvinden in onze downloadmap van onze website
Daar staan ook eerdere presentaties.

Je vindt daar ook alle presentaties van de vorige maanden, net als de uitgebreide verslagen van vele jaren SeniorenInloop, op de: jemeent.blogspot.nl

Meestal is het makkelijk parkeren nabij De Meent, op het terrein ter hoogte van Melkweg 2.
De Meent is trouwens ook goed bereikbaar met OV sneltram, lijn 25 en met de buslijnen 174 en 199.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden