Senioreninloop

Dinsdag 21 maart 14:00 tot 16:00.Dinsdag, 21 maart 2023, 14:00 - 16:00 uur

 Zaal 1, 14:00-16:00 uur:

Een Inleiding tot Genealogie

Veel leden van HCC!amsterdam zijn, naast regio lid, ook lid van de HCC!Genealogie Interesse Groep. Maar van een nog groter aantal vermoeden we dat zij ook interesse zullen hebben in Stamboomonderzoek, maar eigenlijk weten zij niet zo goed waar te beginnen en hoe dan, en waarmee.

Onder het motto ‘WWW’: ‘Wie ben ik, Wie waren mijn voorouders, en Wat voor leuks, interessants of verrassends zit daar dan tussen’ vertelt Els Schnijder over een van haar passies en stookt daarmee waarschijnlijk alle geïnteresseerden warm. Zij vertelt ‘hoe je alles wat je al weet’ van je ouders en je oma’s en opa’s’ overzichtelijk en ordentelijk met software vast kunt leggen op verschillende computerplatforms.

In deze ”Genealogie Workshop” krijg je op deze vragen – en op veel vragen die je nu niet onmiddellijk kunt bedenken, vrijwel zeker antwoorden.

Er wordt diep ingegaan op het vinden van voorouders in verschillende soorten archieven die vaak makkelijk en kosteloos van huis uit te raadplegen zijn. Verder wordt duidelijk wát je beslist moet noteren en meteen vastleggen in voor jou ideale software, om het later ook weer makkelijk en overzichtelijk compleet terug te kunnen vinden om onderlinge verbanden te kunnen overzien.

Kortom: stap voor stap wordt uitgelegd wat prettige werkwijzen zijn voor Stamboomonderzoek en hoe je teleurstellingen en dubbel werk kunt vermijden.

Els Schnijder verzorgt deze interessante workshopEls is een regelmatig bezoeker van onze SeniorenInlopen en vaak beschikbaar (dus ook tijdens deze SeniorenInlopen) voor raad en daad en aanwezig op HCC IG Genealogie bijeenkomsten, intern en bij manifestaties.

Als je bij voorbaat al vragen hebt over dit onderwerp – of vragen, over eerdere presentaties – leg die ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alvast voor. Veel kan dan die middag al worden beantwoord. Met lastigere of specifieke vragen kun je natuurlijk ook naar onze Algemene Inloopavonden op de 2e en 4e woensdagavonden – deze maand nog op 22 maart- komen. Er is meestal wel iemand aanwezig die je op weg kan helpen. 

De Genealogie presentatie van vanmiddag kun je heel binnenkort downloaden  van onze website .Je vindt daar ook alle presentaties van de vorige maanden. Uitgebreide verslagen van vele jaren SeniorenInloop onderwerpen staan op: jemeent.blogspot.nl .

Meestal is het makkelijk parkeren nabij De Meent, op het terrein ter hoogte van Melkweg 2.
De Meent is trouwens ook goed bereikbaar met OV sneltram, lijn 25 en met de buslijnen 174 en 199.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden