Actie banner

Inloopbijeenkomst en presentatie Proxmox

Zaterdag 10 juni 10:00 tot 15:00

Georganiseerd door:

Wijkcentrum De Wieken
Wipmolenweg 54
1333 GS Almere Buiten

Proxmox is een open-source platform voor het beheren van virtualisatie-omgevingen. Het biedt een oplossing voor het creëren en beheren van virtuele machines en containers op één fysieke host.

Met Proxmox kun je:
1. Virtualisatie van besturingssystemen uitvoeren: Het is mogelijk om verschillende besturingssystemen te virtualiseren, zoals Linux en Windows. Dit stelt je in staat om meerdere virtuele machines (VM's) te creëren en te beheren op één fysieke host.
2. Containerisatie van applicaties: Proxmox biedt ook de mogelijkheid om applicaties te containeriseren. Dit zorgt voor efficiënter gebruik van systeembronnen, omdat meerdere containers kunnen draaien op één fysieke host.
3. Beheer van virtuele machines: Proxmox biedt een webgebaseerde gebruikersinterface voor het beheer van virtuele machines. Met de interface kun je virtuele machines maken, starten, stoppen, pauzeren en verwijderen.
4. Live migratie: Met Proxmox is het mogelijk om virtuele machines live te migreren van de ene fysieke host naar de andere zonder dat de VM uitgeschakeld hoeft te worden.
5. Clustering: Proxmox ondersteunt clustering, wat het mogelijk maakt om meerdere fysieke hosts te combineren tot één virtuele omgeving. Hierdoor kunnen virtuele machines en containers tussen verschillende fysieke hosts worden verplaatst en beheerd.

Kortom, Proxmox is een krachtig platform voor het beheren van virtualisatie- en containerisatie-omgevingen, waardoor het efficiënter en gemakkelijker wordt om meerdere besturingssystemen en applicaties te draaien op één fysieke host.
De presentatie is tot de Lunch 12:30 daarna gaan we Windows. Linux en Homeassistant op Proxmox installeren dan kan je met alles tegelijkertijd werken.

Wil je dat ook neem een extra pc mee die je misschien niet meer gebruikt stop er een hoop geheugen in en gaan.

En in de bar ruimte hebben we een gezellig samenzijn. Waarbij je kan laten zien waar je mee bezig bent.
• Hard- en Software Helpdesk (begeleid repareren)
• Multi Media Helpdesk
• Netwerk aansluitingen bedraad en draadloos
• Foto-, video- en muziekbewerking van 10.00 – 13.00 uur

Aan de bar zijn koffie, thee, tosti's, broodjes en frisdranken verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Heeft u nog apparatuur dat u wil schenken aan een ander, dan kunt u dit op de kringloop tafel leggen, bv uw oude smartphone, laptop of desktop.
Wilt u wat verkopen, neem dan contact op met het bestuur.

Niet HCC-leden zijn ook welkom om een keer te komen kijken; neem uw goede buur mee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden