Digitaal lezen

Woensdag 12 juni 13:00 tot 16:00

Georganiseerd door:

Buurthuis Het Voorhof
Herman Gorterhof 165
2624 XL Delft

Er wordt steeds meer digitaal gelezen. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde Nederlander al dagelijks meer dan anderhalf uur gebruik maakt van internet, waarbij 75% van de tijd bestaat uit lezen.

We lezen dan niet alleen mails, tweets en WhatsApp-berichten, maar volgen ook het
nieuws en zoeken informatie op. Daarnaast wordt het lezen van digitale kranten, tijdschriften en boeken steeds populairder. Tevens zien we een verschuiving in gebruik van het digitale medium. Meer en meer lezen we van tablet, smartphone en e-reader ten koste van het pc- scherm.

Uiteraard springen uitgeverijen, bibliotheken, fabrikanten van apparatuur en softwareontwikkelaars in op deze zich verschuivende markt. Zo groeit het aandeel voor digitale leesdiensten gestaag met allerlei abonnementsvormen, uitbreidingen naar bijvoorbeeld luisterboeken (Storytel) of de Vakantiebieb.


Maar niet alle combinaties leiden tot een aangename leeservaring, zeker niet voor eenieder die maar moeilijk afscheid kan nemen van het lezen op papier. Reden om een aantal mogelijkheden voor een prettig digitaal lezen eens op een rijtje te zetten.                                                                                                                                                                                                                                       

De focus ligt in deze lezing vooral op het gebruik van de tablet en e-reader.

Presentator is Leen Both.

Zaal open: 13:00 uur

Start presentatie:13:30 uur