Hoe zet je een VPN op je smart-tv?

Een van de bekende methoden om je apparaten te beschermen tegen het gevaar dat iemand met je meekijkt via het internet, is met een VPN. De meeste VPN’s zijn gericht op je computer, tablet of smartphone. Maar kan je smart-tv ook genieten van een VPN?

In één woord: ja. In meer woorden: het hangt af van je smart-tv en van de VPN-dienst die je hebt of wilt. In het verleden hebben we het al vaker over een VPN gehad, maar voor een opfrisser kan je hier klikken. 

In principe werkt je smart-tv op dezelfde manier als je telefoon of tablet: hij gebruikt apps, zoals de Youtube- en Netflix-app. En net als de meeste apparaten die gebruikmaken van apps zal je slimme tv waarschijnlijk een app-winkel hebben. Het kan zijn dat je smart-tv geen app-store heeft, of dat je geen VPN-dienst in je app-store kan vinden. Dit kan gebeuren als je tv te oud of te onbekend is. In dat soort gevallen kun je overwegen om iets als een Chromecast te nemen.

Als je tv een app-store heeft, dan doe je het volgende:
1. Ga naar de app-store van je tv.
2. Ga naar het zoekvenster.
3. Type de naam van je VPN.
4. Als je een van de bekendere VPN-diensten hebt, dan zal die als resultaat naar boven komen.
5. Installeer en start de app.
6. Log in met je gegevens.

Vanaf nu zal je smart-tv met het internet verbonden zijn via de VPN totdat je de verbinding verbreekt.

Virtuele locatie
Een voordeel bovenop de beveiliging van een VPN is de virtuele locatie die je kan selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld doen alsof je in de Verenigde Staten woont. Dan denkt ook de Netflix-app dat je in de VS bent en zal de streamingdienst je series en films aanbieden die alleen in de VS te zien zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden