Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe kom ik makkelijk van die overbodige spaties af?

Deel dit artikel

,

Foto van dame die het toetsenbord van een laptop bedient; foto ter illustratie

Als ik stukken tekst van internet afhaal om die te gebruiken in Microsoft Word, dan krijg ik te maken met veel extra spaties en allerlei andere opmaakrommel. Ik ben nogal wat tijd kwijt om dat weer netjes te maken. Kan dat sneller?

Els van de K.

Je kunt om te beginnen in Microsoft Word de rechtermuisknop gebruiken om dan bij de Plakopties te kiezen voor de optie die de tekst zonder opmaak in het bestaande document plakt. Dat scheelt al enorm! Kijk verder maar eens naar de online-service TextCleanr (https://www.textcleanr.com), want dan kun je gebruikmaken van diverse mogelijkheden om je rommelige brontekst netjes op te schonen. Verder kun je het Kladblok als tussenstapje gebruiken. Schrijf dan de brontekst weg naar een txt-bestand en haal dat txt-bestand over naar Microsoft Word.

Mocht je na deze stappen toch nog dubbele spaties hebben, klik dan in Word op Vervangen, vul bij Zoeken naar: twee spaties in en bij Vervangen door: één spatie. Klik op Alles Vervangen. Herhaal dit tot je de melding krijgt: Er zijn 0 items vervangen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden