Banner fotowedstrijd scheurkalender

Vraag van de week

Contactloos betalen, hoe werkt dat?

Steeds meer banken brengen nieuwe passen uit met de zogenaamde NFC chip erin. Hiermee kun je veilig en gemakkelijk betalen, zonder je pas in de betaalautomaat te steken.

Is dit wel veilig?
Bedragen tot €25 kun je bij de meeste banken zonder pincode in te voeren betalen. Komt je besteding op een dag uit boven de €50, dan kan alsnog gevraagd worden je pincode in te voeren. Je kunt dit het beste vergelijken met de oude Chipknip, daar was ook geen pincode voor nodig, maar omdat het alleen om kleine bedragen ging redelijk veilig. Overigens kun je bij de meeste banken deze limieten aanpassen en ook instellen dat er altijd een pincode nodig is.

Wat is er dan anders dan 'normaal' pinnen?
Op het moment dat de kassière vraagt of je wilt pinnen en je ziet dat je contactloos kunt betalen, hoef je alleen maar de bankpas in de buurt van het pinapparaat te houden. Je kunt overigens ook altijd nog 'gewoon' pinnen. Contactloos pinnen is een extra dienst.

Waar kan ik contactloos pinnen?
Steeds meer supermarkten en winkels zoals Kiosk bieden contactloos pinnen aan. Kijk goed op het pinapparaat of je het contactloos pinnen logo ziet of andere vormen van contactloos pinnen uitingen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden