Actie banner

Samsung Ballie 2.0 AI-robot helpt je in huis

Deel dit artikel

,

Samsung heeft tijdens de technologiebeurs CES 2024 de vernieuwde assistent-robot Ballie aangekondigd, die nu beschikt over een nieuw ontwerp, een ingebouwde projector en AI-mogelijkheden.

Tijdens de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas komen vaak meerdere fabrikanten met soortgelijke producten. Zo kondigde LG al AI-assistentrobot aan met de Smart Home AI-agent. Tijdens de CES 2020 kwam Samsung al met de eerste AI-robot Ballie en vandaag werd Ballie 2.0 aangekondigd.

Samsung Ballie 2.0
Vanzelfsprekend is de nieuwe Ballie verbeterd. Je kunt hem nu beschouwen als een metgezel, entertainmentapparaat en een rondlopende waakhond door de camera's aan de voor- en achterkant. Zo kan hij je door het huis volgen en zlefs begroeten als je thuiskomt. Ook kan hij slimme apparaten zoals lampen en thermostaten bedienen en tevens kan hij jouw vragen beantwoorden: het is als het ware een rijdende Google Assistent of Alexa op wielen.
Bovendien is hij voorzien van een projector en wel eentje die automatisch de houding en gezichtshoek van mensen detecteert en de optimale projectiehoek voor je aanpast. Hij kalibreert zichzelf ook voor verschillende oppervlakken (zoals muren) voordat je kunt streamen vanaf YouTube en andere bronnen. Zo kan hij bijvoorbeeld ook de weersverwachting tonen.

Prijs en beschikbaarheid
Zoals bij de meeste aankondigingen op CES zijn de prijzen en beschikbaarheid van Ballie 2024 nog niet bekend. Als er een testexemplaar beschikbaar komt, zal HCC!ai deze vast graag willen testen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden