Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apple Pay beschikbaar voor klanten van de Volksbank

Deel dit artikel

,

Bij de meeste grote banken was betalen met een iPhone of Apple Watch al langer mogelijk. Binnenkort is het ook beschikbaar voor klanten van RegioBank en ASN Bank. SNS-klanten moeten nog even wachten.

Apple Pay is een mobiele betaaldienst en kwam in Nederland voor het eerst beschikbaar in juni 2019 voor klanten van ING. Later dat jaar volgden verschillende andere banken, zoals ABN AMRO en Rabobank. Ook Knab en bunq bieden de dienst al aan.

In september vorig jaar werd bekend dat de Volksbank Apple Pay ook wilde gaan ondersteunen. Maar het duurde nog tot 10 mei van dit jaar dat klanten van ASN Bank en RegioBank van de dienst gebruik konden maken. Klanten van SNS moeten nog even wachten. Wanneer Apple Pay voor hen beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Betalen met Apple Pay is eenvoudig. Nadat eenmalig een digitale bankpas is aangemaakt, komt deze in de Apple Wallet. Wanneer je wilt betalen, druk je twee keer op de knop aan de zijkant van bijvoorbeeld je iPhone. Je kijkt naar het scherm om Face ID te activeren en daarna houd je de iPhone bij het pinapparaat.

Voor mensen die geen Face ID gebruiken, beschikt Apple Pay ook over Touch ID, een technologie die gebruikmaakt van vingerafdrukherkenning.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden