Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie

Zaterdag 3 juni 11:00 tot 15:30

Georganiseerd door:

Cultureel en Vergadercentrum H.F. Witte
Henri Dunantplein
3731 CL De Bilt

Het Programma van de bijeenkomst is als volgt:

11.00 uur Opening door de voorzitter, de heer C. Heystek.

11.05 uur Jacqueline Hofland-Poot: GensDataPro
Jacqueline is schrijfster van de Basisgids GensDataPro 3. Een zeer uitgebreid boekwerk, bestaande uit 40 hoofstukken en 500 pagina's waar alle mogelijkehden van GensDataPro aan bod komen. Het is ook digitaal (als PDF) beschikbaar en zodoende kan er heel snel naar een onderwerp gezocht worden. Eerder schreef zij de vier Invoer- en Uitvoergidsen voor GensDataPro 2.9.
Deze lezing is niet bedoeld voor de beginner, maar wel voor de gebruiker die zijn stamboom wil verfraaien met foto's en documenten.
Met name het toevoegen van bronnen komt uitgebreid aan de orde. Sinds de mogelijkheid om deze bij WieWasWie, maar ook bij Open Archieven, als scans van de akten te downloaden is dit iets wat u kunt gebruiken als "bewijslast". 
Op de website van Geneaducatie kunt u terecht voor meer informatie over de GensDataPro gidsen en de beschikbare downloads.

PAUZE van 12.30 tot 13.30 uur.
In de pauze kunt u gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten.

13.30 uur Peter Eyckerman: Een genealogische benadering van portretfoto's
Deze lezing gaat dieper in op de vraag hoe je een foto of een fotoalbum in een genealogisch kader analyseert. Wat je kan doen met de informatie die die analyse oplevert, om tot meer achtergrond of identificatie te komen. Aan de hand van voorbeelden zie je wat er mogelijk is om vanuit een foto met een naam, of zonder naam, te komen tot (bevestiging van) identificatie en tot meer informatie over de persoon op de foto. We overlopen de methoden en technieken die je daarvoor kunt gebruiken, zoals dateren en analyseren van foto’s en fotoalbums, personen identificeren, online zoektechnieken en genealogisch onderzoek. We gaan nader in op het analyseren van een volledig familiefotoalbum of verzameling van familiefoto's.
Peter Eyckerman is professioneel genealoog gespecialiseerd in analyse en identificatie van portretfoto's. Hij schrijft columns over familiefoto's in Vlaamse Stam, het tijdschrift van Familiekunde Vlaanderen, en in Gen.magazine van het CBG.
Meer info op zijn website: https://spoorzoeker.petereyckerman.be

15.30 uur Sluiting door de voorzitter. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden