Foto-stadswandeling Helmond

Zaterdag 6 april 10:00 tot 17:00

Georganiseerd door:

Restaurant ZIEN
Markt 10
5701 RK Helmond

Op zaterdag 6 april organiseert Hans Zonneveld als lid van de fotogroep Helmond HCC ZO-Brabant een fototocht. Deze zal beginnen op de markt in Helmond, de markt: een plaats bij uitstek geschikt om kleurrijke foto’s te maken, waarbij een veelvoud aan onderwerpen zich aanbiedt.

De tocht is voornamelijk bedoeld om leden van de HCC Fotogroep de mogelijkheid te bieden om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen over invalshoek, instellingen, lichtinval en meer.  Maar ook andere geïnteresseerden  of belangstellenden, HCC-leden of niet-leden, kunnen deelnemen.Het idee is om de mensen op die markt te fotograferen, iedereen die daar bezig is. Het gaat daarbij om de foto's zelf, niet om de specifieke functies van mensen. Denk aan compositie op de gehele foto, de houding van mensen. Wordt er een dynamiek duidelijk? Ontstaat er een beeld over wat er gebeurt? We hebben daar een kleurrijke omgeving door de uitgestalde waar. Dus dat kan dienst doen om de foto's interessant te maken. Daarnaast en ook als alternatief is er de mogelijkheid, naar keuze, om de beeldenroute te lopen in Helmond en die ook als thema voor foto's te nemen. Dan gaat het meer om het wezen van de kunst. Kan dat goed weergegeven worden middels een foto? Ook hier weer compositie, een statisch object in een stadse omgeving. In geval van regen bestaat de mogelijkheid om diverse musea te bezoeken. Die lenen zich ook voor foto's, maar vanwege het licht is het beter is het om buiten te fotograferen.Voor deze specifieke activiteit gaan we allemaal individueel naar het genoemde adres in Helmond en we ontmoeten elkaar daar. De foto’s worden gepost op de HCC site om ze later met elkaar te bespreken en er lessen uit trekken.

Of de marktwandeling gevolgd wordt door de beeldenroute (wandeling) is aan de deelnemers zelf. Dat kan in groepjes of in een groep, wat men wil. Dat is nu nog niet verder afgesproken. 

Enkele gegevens:Samenkomst: bij restaurant ZIEN, Markt 10 Helmond. Het biedt tevens de mogelijkheid voor een kop koffie  bij aanvang of na afloop te nemen, als daar behoefte aan is.

Datum: zaterdag 6 april
Tijd: 10.15 uur
Tijdsduur: onderling overleg

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden