Presentatie Spraakherkenning in Windows. En presentatie Windows 10 naar Windows 11 op een oudere PC

Woensdag 10 april 13:00 tot 16:00

Georganiseerd door:

Buurthuis Het Voorhof
Herman Gorterhof 165
2624 XL Delft

Presentaties van de Seniorenacademie.

Een van de oudste behoeften van de PC is om tegen de computer te kunnen praten. Geen gedoe met muis en toetsenbord, maar gewoon praten tegen een computer die je dan nog verstaat ook. Maar kan dit nu ook echt?

Iedereen heeft vast weleens de behoefte gehad eens flink tegen zijn computer te schreeuwen. Maar het gekke is dat dit tegenwoordig niet alleen kan, maar dat die computer het nog verstaat ook. Spraakherkenning is daarbij de achterliggende techniek die maakt dat een computer (maar ook een smartphone, andere slimme apparaten of zelfs de routeplanner in de auto --- we beperken ons hier echter tot Windows!) de menselijke stem verstaat en omzet in geschreven tekst of een uit te voeren actie.In deze presentatie vertellen we je er meer over.

Windows 10 naar Windows 11 op een oudere PC

Kan een wat oudere PC overweg met Windows 11 en wat is de eenvoudigste manier om op zo'n PC de bestaande Windows 10 installatie gratis op te waarderen naar Windows 11, met behoud van alle gegevens en toepassingen.
In deze presentatie wordt uitgelegd hoe dat gaat en worden tevens tips gegeven hoe Windows 11 zo aan te passen opdat de prestaties acceptabel zijn, ook op een oudere pc.

Presentator is Rob Kooman

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden