Samen Sterk

De maatschappij digitaliseert in een steeds sneller tempo. En het is niet voor iedereen even gemakkelijk daarmee om te gaan. HCC organiseert in heel Nederland en Vlaanderen bijeenkomsten waar de leden elkaar helpen om digitaal vaardiger te worden, maar ook om gezamenlijk hun hobby te beoefenen. Met presentaties en workshops worden uiteenlopende onderwerpen gepresenteerd en nader uitgelegd.

banner samen sterk klein

Vanaf zaterdag 4 maart staan we als HCC zes weken lang volop in de spotlights op SBS6 in het programma Samen Sterk. Op deze pagina vind je steeds extra informatie bij de inhoud van de afleveringen en links om de uitzendingen terug te kijken.

 


Aflevering 6
8 april 2017 16.30 uur

Met deze tip legt Bertus van HCC uit hoe je het internet kunt gebruiken om gemakkelijk contact te onderhouden met vrienden en familie. Zo wordt uitgelegd hoe WhatsApp werkt, hoe je berichtjes kunt sturen en foto’s kunt delen.HCC BertusPostema 20170214

Bertus legt uit

Maar je kunt niet alleen één op één bijpraten via WhatsApp en er zijn bovendien wel meer mogelijkheden om je relaties met familie en vrienden op afstand goed te onderhouden. Hoe je van start gaat hiermee zie je op zaterdag 8 april om half vijf op SBS6 (of zondag 9 april om 12.00 uur). Hier gaan we er wat dieper op in.

Lees meer >>

 

Aflevering 5
1 april 2017 16.30 uur

In deze tip laat HCC zien hoe je een app kunt gebruiken als geheugensteun. In de uitzending gaat presentator Bertus Google Agenda downloaden en laat hij zien hoe je een afspraak toevoegt en de tijden kloppend maakt. 

Bertus legt uit

Er zijn veel apps die je kunt gebruiken als geheugensteuntje, bijvoorbeeld agenda-apps om je afspraken met familie en of vrienden digitaal te beheren. Eén van die apps is de Agenda van Google waarover Bertus in deze aflevering meer vertelt. Je ziet dit op zaterdag 1 april om half vijf op SBS6 (of zondag 2 april om 12.00 uur). Hier gaan we er wat dieper op in.

Lees meer >>

 

Aflevering 4
25 maart 2017 16.30 uur

Deze tip staat in het teken van het afhandelen van financiële zaken online. Denk hierbij aan mijnoverheid.nl, de belastingdienst of mijnpensioenoverzicht.nl. Om hiermee aan de slag te gaan heb je een zogeheten DigiD nodig.

Bertus legt uit

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Je zou het kunnen beschouwen als je digitale paspoort of als gecertificeerde digitale handtekening. Met je DigiD kun je inloggen op websites van de overheid of bijvoorbeeld in de zorg. Bertus legt in de uitzending nader uit wat dit is en hoe je het aanvraagt. Hoe je hiermee aan de slag gaat, zie je op zaterdag 25 maart om half vijf op SBS6 (of zondag 26 maart om 12.00 uur). Hier gaan we er wat dieper op in.

Lees meer >>

 

Aflevering 3
18 maart 2017 16.30 uur

De tip van deze week laat zien zien hoe je een tv-programma terug kunt kijken als je het gemist heb. Je kunt programma’s die je gemist hebt op verschillende manieren op een later tijdstip bekijken.

Bertus legt uit

In de uitzending legt Bertus uit hoe je te werk gaat om via een app van de omroep een gemiste uitzending te bekijken. In dit geval aan de hand van de app ‘NPO’ waarmee je uitzendingen van de publieke omroepen terug kunt kijken. Hoe je hiermee aan de slag gaat, zie je op zaterdag 18 maart om half vijf op SBS6 (of zondag 19 maart om 12.00 uur). Maar er zijn meer mogelijkheden waar je in het kort over bijpraten.

Lees meer >>

 

Aflevering 2
11 maart 2017 16.30 uur

In de tweede aflevering van Samen Sterk, waarin HCC handige tips geeft om je weg te vinden in de digitale wereld, bespreekt Bertus het installeren van apps.
Uitzending gemist? Op zondag 12 maart om 12.00 uur is de herhaling op SBS6. Daarna vind je op deze pagina in de rechterkolom een link naar de uitzending.

Bertus legt uit

Het gebruik van internet is heel gemakkelijk als je speciale programma’s gebruikt, de zogenaamde ‘apps’. Je gebruikt apps vooral op je smartphone of tablet en om voorbeelden te laten zien, gebruiken we meestal een tablet gebaseerd op het besturingssysteem Android. De apps zijn er echter ook voor tablets en smartphones die bijvoorbeeld Windows of iOS - van Apple - gebruiken. De basis is echter in alle gevallen hetzelfde. Bertus vertelt in de uitzending over het installeren van een weerbericht-app - AccuWeather om precies te zijn - maar de werkwijze is in principe voor elke app gelijk.

Lees meer >>

 

Aflevering 1 
4 maart 2017 16.30 uur

In deze aflevering hebben we iets meer tijd dan in de volgende edities, zodat we wat meer kunnen vertellen over wat HCC voor je kan betekenen. Verder besteden we aandacht aan onder meer het kiezen van een tablet of smartphone, domotica (huisautomatisering) en genealogie (stamboomonderzoek).
Uitzending gemist? Op zondag 5 maart om 12.00 uur is de herhaling op SBS6. Daarna vind je op deze pagina in de rechterkolom een link naar de uitzending.

Bertus legt uit

Bertus vertelt waar je op moet letten bij het uitzoeken van een smartphone of tablet. Zo is er aandacht voor het besturingssyteem (Apple of Android, of toch Windows Phone?), maar er zijn natuurlijk meer zaken die een rol spelen bij deze keuze.
Ook vind je in deze rubriek een introductie genealogie en wat meer uitleg over wat domotica nou eigenlijk inhoudt.

Lees meer >>

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden