20%-25% korting op toegang bij het DDAMA Digitale Kunstmuseum

Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) toont in zijn exposities ict-ontwikkelingen vanuit de insteek van kunstenaars. Zoals de expositie 'Open Source Mentality': opensource is qua mindset een keerpunt in de kunstgeschiedenis. Traditioneel ging het altijd om de individualiteit, de handtekening. Hier gaat het juist om delen en samenwerken.

OSLinux siteDigitale kunst bestaat sinds de computer bestaat. Door de komst van internet werd het booming en sinds Beeple (Mike Winkelmann) een paar maanden geleden zijn NFT’s verkocht voor 69 miljoen dollar, is de kunstvorm volwassen geworden en is er in bredere kring erkenning. Kunstenaars op dit gebied houden zich in principe met alle ict-vernieuwingen bezig en bevragen deze in hun kunstwerken digitaal.

Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) toont in zijn exposities deze ontwikkelingen vanuit de insteek van kunstenaars. DDAMA vertaalt op deze wijze wat er gaande en mogelijk is op ict-gebied en maakt het middels digital art-projecten toegankelijker en bespreekbaar. DDAMA is een klein museum in ontwikkeling, draait nog volledig op vrijwilligers, zonder subsidies en met enkele sponsors voor apparatuur.

Momenteel is er de expositie ‘Open Source Mentality’. De opensource-gedachte in de kunstgeschiedenis is een keerpunt qua mindset. Traditioneel ging het altijd om de individualiteit, de handtekening. Bij opensource gaat het om delen en samenwerken. De expositie toont werk dat ontstaan is vanuit opensource programma’s als Processing, Three.js, Blender en het besturingsprogramma Linux.

Om te kunnen genieten van de fraaie digital art en opensource-kunst in DDAMA hoef je geen techneut te zijn, je kunt er op diverse niveaus door geraakt worden. Bij een bezoek aan DDAMA, leuk voor alle leeftijden, gaat er een wereld voor je open.

HCC-leden kunnen met korting naar binnen: een kaartje kost € 4,- tot 18 jaar (normaal € 5,-) en € 7,50 p.p. voor volwassenen (normaal € 10,-), exclusief € 0,99 reserveringskosten.

Kaartjes koop je via ddama.eu/tickets/. Tijdens het bestelproces kun je de kortingscode invullen.  

Log in met je HCC-gegevens om de kortingscode te bekijken.


Klik hier voor meer informatie over de expositie Open Source Mentality.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden