Hoe maak snel een tekstscan?

Je kent dat wel, iemand geeft je een papieren document met de vraag het te verbeteren of je wilt van je eigen telefoonnotities een pdf maken. Maar wat dan?

Om niet alles over te hoeven gaan tikken is een scanner die raad weet met het omzetten naar bewerkbare tekst, natuurlijk heel handig. En daarvan zijn er tegenwoordig legio. En om het helemaal makkelijk te maken zijn er de nodige apps die je op je smartphone kunt installeren. Heb je altijd je scanner bij de hand. En sommige vertalen het ook nog voor je, als je dat wilt. En ze zijn eigenlijk allemaal in staat pdf’s te maken van je notities.

TextGrabber van Abbyy is een van de bekendere apps om gescande tekst om te zetten in bewerkbare tekst en is bovendien erg geschikt als vertaler. Werkt snel en goed en biedt veel talen aan, maar is helaas niet gratis. Deze app is er voor Apple en Android.

Scanner en Vertaler van Datacom is er alleen voor Apple. Deze app kent een gratis en een betaalde versie. De gratis versie heeft reclames, maar levert prima prestaties.

Wel gratis is er voor Android bijvoorbeeld Text Fairy, die een goede prestatie levert en bovendien een grote hoeveelheid talen ondersteunt. Helaas biedt Text Fairy geen vertaalmogelijkheid. Daarvoor is de app van Google Translate dan weer handig.

Wel gratis is ook Office Lens van Microsoft. En is voor zowel Android, Windows als Apple-toestellen beschikbaar. Handig natuurlijk als je ook de andere Office apps gebruikt. Bovendien zijn de recensies gunstig.

Een zoektocht in de appstore van jouw toesteltype levert zeker een van bovengenoemde en nog veel meer opties op. Wat je uiteindelijk het prettigst vindt is natuurlijk heel persoonlijk.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden