Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe kan ik vanaf mijn tablet printen?

Ik heb een printer die in het netwerk hangt. Via de Windows 11-computer kan ik daar prima mee printen. Maar nu wil ik ook naar die printer kunnen afdrukken vanaf mijn Android-tablet. Dat lukt me niet... De tablet kan de printer namelijk niet vinden!
Cees D.

Je geeft aan dat je de printer niet kunt vinden vanaf je Android-tablet. Laten we dan ook maar aannemen dat die printer standaard niet geschikt is voor Android-gebruik. Een oplossing kan de tool PrinterShare zijn. Je installeert dan een server-app op de Windows 11-computer en een client-app op je Android-apparaat (afbeelding 1).

Vraag 91 afbeelding 1

Afbeelding 1: Met behulp van PrinterShare kun je altijd en overal printen. Ook vanaf het Android-apparaat.

Je begin met het installeren van de server-app op de Windows 11-computer. Voor de communicatie heb je dan een User ID en een Password nodig die je bij PrinterShare kunt aanvragen. Even later kun je dan in de server-app aangeven welke van de op de Windows 11-computer aangesloten printers je via PrinterShare wilt delen (afbeelding 2).

Vraag 91 afbeelding 2

Afbeelding 2: Dit is de server-app van PrinterShare. We hebben aangegeven welke printer wordt gedeeld.

Je volgende bezoekje is aan Google Play en wel om de Android-app van PrinterShare te downloaden en te installeren. Als je die Android-app hebt gestart, dan zie je dat er op meerdere manieren kan worden afgedrukt. Voor nu kies je voor de optie Printer op afstand en je selecteert de printer die even eerder via de Windows 11-app deelbaar is gemaakt (afbeelding 3).

Vraag 91 afbeelding 3

Afbeelding 3: Dit is de Android-app van PrinterShare. Te vinden op Google Play.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden