Banner fotowedstrijd scheurkalender

Zo vergroot jij je bereikbaarheid als zzp’er

Deel dit artikel

,

Tevreden klanten leveren je een goede naam op. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je goed bereikbaar bent als zzp’er. Een klant kan dan immers direct contact opnemen als hij een vraag heeft of probleem wil melden. Helaas is lang niet iedere zzp’er goed bereikbaar. Wil je hier iets aan doen? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je in deze tekst wat je kunt doen om je bereikbaarheid als zzp’er te vergroten.

Verspreid je contactgegevens
Om te beginnen kun jij je bereikbaarheid vergroten door je contactgegevens te verspreiden. Als mensen weten hoe ze je kunnen bereiken, nemen ze sneller contact met je op. Er zijn meerdere manieren om je contactgegevens te verspreiden. Zorg er in ieder geval voor dat ze op de website van je bedrijf staan. Daarnaast is het verstandig om ze ook in de handtekening onder je e-mails te verwerken. Mensen hebben dan weliswaar je mailadres al, maar kunnen je ook bellen als ze een vraag hebben.

Sluit een zakelijk telefoonabonnement af
Een zakelijk telefoonabonnement afsluiten helpt ook om je bereikbaarheid als zzp’er te vergroten. Mensen kunnen je zo immers altijd bereiken, zonder dat jij je privénummer hoeft te geven. Je kunt ook een zakelijke telefoon zzp kopen voor dit abonnement, maar dat hoeft niet. In de meeste nieuwe smartphones kunnen tegenwoordig namelijk twee simkaarten. Hierdoor kun je één toestel gebruiken voor zowel je particuliere als zakelijke abonnement. Draag je dit toestel altijd bij je? Dan ben je in principe dag en nacht bereikbaar.

Integreer een chat op je website
Vrijwel iedere ondernemer heeft tegenwoordig een eigen website. Dit platform kun je inzetten om je bereikbaarheid als zzp’er te vergroten. Zo zien we steeds vaker dat bedrijven een chat integreren op hun website. Bezoekers kunnen zo direct een vraag stellen zonder dat ze actief op zoek moeten naar contactgegevens. In plaats van een chat kun je ook gebruik maken van WhatsApp Business, zodat klanten je via deze berichtendienst kunnen bereiken.

Gebruik sociale media
De kracht van sociale media wordt nog steeds onderschat door veel ondernemers. Zonde, want het is een goed middel om je bereikbaarheid te vergroten. Ben je actief op meerdere platformen? Dan kunnen mensen je op verschillende manieren benaderen als ze een vraag hebben of iets willen weten over een product of dienst dat je levert. Reageer zo snel mogelijk op berichten die je krijgt, want dit levert je een goede naam op.

Koop een smartwatch
Heb jij je telefoon niet constant op zak? Dan kan het zijn dat je telefoontjes, mails of berichten via sociale media mist. Overweeg in dat geval een smartwatch te kopen. Zo’n horloge zorgt ervoor dat niets je ontgaat en dat vergroot je bereikbaarheid. Je kunt tegenwoordig zelfs een smartwatch abonnement afsluiten. Je koopt in dat geval e-sim voor dit apparaat, waardoor je niet langer afhankelijk bent van de verbinding met je telefoon. Heb jij het toestel even niet op zak? Geen probleem, want met een smartwatch abonnement mis je voortaan geen enkele melding meer.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden