Banner fotowedstrijd scheurkalender

Microsoft komt met eigen 'wallet' voor Windows 10 Mobile

Deel dit artikel

,

Microsoft komt deze zomer waarschijnlijk met een eigen betaalsysteem op basis van nfc. Gebruikers van een Windows 10 Mobile-telefoon kunnen dan betalen met de Wallet-app in het mobiele besturingssysteem. Of dit ook buiten de VS geldt is onduidelijk.

Het lijkt erop dat Microsoft de dienst alleen gaat ondersteunen in de Verenigde Staten, schrijft Windows Central. De site heeft de functie getest met een Fast Ring-build uit het Windows Insider-programma, in combinatie met een nieuwe versie van de Wallet-app die al enige jaren in het besturingssysteem zit. Pas vanaf de nieuwe versie zit mobiel betalen via nfc daarin als optie.

Omdat Microsoft het Host Card Emulation-systeem gebruikt, zou Tap To Pay moeten werken op alle plekken waar andere nfc-betalingen ook kunnen. Dat is vooral in Nederland al op veel plekken. Desondanks lijkt het alleen te functioneren in de VS, omdat het met een telefoon uit het Verenigd Koninkrijk niet mogelijk bleek om een bankkaart toe te voegen.

De betalingen werken zonder dat het display aanstaat. Het is onbekend hoe de authenticatie verloopt. De redacteur van Windows Central heeft zich geïdentificeerd via de irisscanner in Windows Hello, maar het is onduidelijk of dat tegelijk de authenticatie was van de betaling. Veel andere smartphones doen dat met vingerafdrukscanners, maar die hebben Lumia's niet.

Tap To Pay in de Microsoft Wallet is daarmee het alternatief in Windows 10 Mobile voor systemen van concurrenten. Zo heeft Apple al enige tijd Apple Pay en staat Samsung Pay op Galaxy-smartphones, terwijl Google zich hard maakt voor Android Pay.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden