Dit is handig om te weten voor je een inboedelverzekering afsluit

Deel dit artikel

,

Advertorial - Woon je in een koophuis? Dan kun je niet om een opstalverzekering heen. Volgens de Nederlandse wet ben je namelijk verplicht om deze verzekering af te sluiten. Voor een inboedelverzekering geldt dit niet. Toch is het wel verstandig om je inboedel te verzekeren. De losse spullen in je huis vallen namelijk niet binnen de dekking van een opstalverzekering. Reden genoeg om een extra verzekering af te sluiten als je het ons vraagt. Voordat je dit doet, wil je ongetwijfeld eerst wat meer weten over een inboedelverzekering. In deze tekst helpen wij je hier een handje bij.

Hier ben je wel en niet voor verzekerd
Hierboven gaven we al kort antwoord op de vraag wat een inboedelverzekering precies is. Schade aan losse spullen in huis wordt namelijk verzekerd als je deze verzekering afsluit. Het gaat in dit geval vooral om schade door onverwachte gebeurtenissen, zoals brand, lekkage, inbraak, diefstal of blikseminslag. Schade door eigen schuld valt niet standaard binnen de dekking van een inboedelverzekering. Toch kun je dit bij de meeste verzekeraars wel meeverzekeren. Je moet in dat geval wel een uitgebreidere inboedelverzekering afsluiten. Met de standaardverzekering ben je namelijk niet verzekerd voor schade door eigen schuld.

Ondanks dat er best veel binnen de dekking van een inboedelverzekering valt, is het niet zo dat schade aan losse spullen ook altijd vergoed wordt. Er zijn namelijk ook zaken die niet binnen de dekking van een inboedelverzekering vallen. Hieronder lees je waar je niet voor verzekerd bent met een inboedelverzekering.

- Schade die opzettelijk is aangericht;
- Schade als gevolg van slijtage;
- Schade aan een auto, motor of caravan;
- Schade aan kleding die al eens gedragen is;
- Schade door misbruik of fraude;
- Schade door verlies of kwijtraken van spullen.

Wat kost een inboedelverzekering?
Net als voor iedere andere verzekering betaal je ook premie voor een inboedelverzekering. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je eerst wilt weten hoeveel je per maand betaalt voordat je een inboedelverzekering afsluit. Helaas kunnen we je dit op voorhand niet precies vertellen, want de inboedelverzekering kosten verschillen per situatie. Zo betaal je bijvoorbeeld een hogere premie als je in een vrijstaande woning woont dan wanneer je in een rijtjeshuis woont. Ook het aantal personen dat bij jou in huis woont is van invloed op de hoogte van de premie van een inboedelverzekering. Tot slot speelt de verzekerde waarde van diefstalgevoelige inboedel – zoals laptops, tv’s en smartphones – ook een rol in de hoogte van de premie. Wil je weten hoeveel je per maand gaat betalen? Laat een verzekeraar dan eens een berekening voor je maken.

Inboedelverzekering afsluiten
Zie je het nut van een inboedelverzekering in? Dan wil je deze verzekering misschien ook afsluiten. In dat geval vraag jij je mogelijk af hoe je dit doet. Gelukkig is dit niet bijzonder lastig, want bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig online een inboedelverzekering afsluiten. Je bezoekt simpelweg de website, kiest de inboedelverzekering die het beste bij jouw situatie past en dient een aanvraag in. Je kunt vaak direct je premie berekenen, waardoor je weet hoeveel je per maand betaalt voor een inboedelverzekering. Staat alles je aan? Dan kun je vaak direct een inboedelverzekering afsluiten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden